Prezentacja_PIORiN - page 35

Najwyższe dopuszczalne poziomy azotanów i azotynów
Produkt żywnościowy
Maksymalny dozwolony poziom (mg/kg)
Ziemniaki
250
Kapusta głowiasta wczesna
900
Kapusta głowiasta późna
500
Marchew wczesna
400
Marchew późna
250
Pomidory polowe
150
Pomidory z osłon
300
Ogórek polowy
150
Ogórek z osłon
400
Buraki
1400
Cebula
80
Cebula szczypiorkowa
600
Cebula szczypiorkowa z osłon
800
Warzywa liściaste
2000
Słodka papryka polowa
200
Słodka papryka z osłon
400
Dynia
400
Arbuz
60
Melon
90
Sałata
Szklarnia - 1/10 - 31/3
4500
Szklarnia 1/4 - 30/9
3500
Pole 1/10 - 31/3
4000
Pole 1/4 - 30/9
2500
Sałata lodowa
Szklarnia
2500
Pole
2000
1...,25,26,27,28,29,30,31,32,33,34 36,37,38,39,40,41
Powered by FlippingBook